8 Mart 2013 Cuma

Malülen Emeklilik


Avrupa’da yaşayıp da malulen emekli olan Türkler, Türkiye’den de nasıl emekli olabilir, şartları nelerdir, aylık hangi koşullarda bağlanır. İşte Avrupa’da yaşayan malulen emekli Türklerin, Türkiye’de de emekli olabilmenin yolu malülen emeklilik
Fransa, Hollanda, İsviçre, Danimarka dışındaki ülkelerde çalışan Avrupalı Türklerin ülkemizde çalışması varsa ve bulunduğu ülkede malulen emekli olmuşlarsa maluliyet sigortası uygulaması iki taraf ülkeyi de bağladığından mutlaka durumunuzla ilgili gelen raporlar incelenip aşağıda belirtilen koşullar mevcut ise sizlere aylık bağlanır. Dolayısıyla hem ikamet ettiğiniz ülkeden hem de ülkemizden maaş alma hakkına sahip olursunuz.  İşte bu yazımızda maluliyet sigortasından hak kazanma koşullarını gündeminize taşımak istedik.
Yurtdışında veya ülkemiz sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenen raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, SSK 4-(a) ve Bağ-Kur 4-(b) kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60′ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malul sayılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder